mandag, juli 06, 2009

Premack meg her og der

Har bestemt debutdato 30. august, så nå må vi trene strukturert framover. Det kommer til å komme en treningsplan i nærmeste framtid.

Det siste jeg har jobbet med har vært i Premacks ånd. Frida har vært usannsynlig sløv i det siste, tror kombinasjonen av varme og rasende hormoner slår henne helt ut. Derfor har vi fokusert mye på enkle ting - forflytninger i fri ved fot. Vi har jobbet både med holdter etter 1-2 skritt, høyre- og venstrevendinger på stedet, forflytninger til høyre, venstre og bak. Tanken er jo det at disse kan fungere som en forsterkning på lengre strekninger under fri ved fot.

Dette fikk meg til å tenke på lovlige belønninger i ringen, og videre hvordan mitt "ja" til dommerens spørsmål om vi er klare kanskje kunne fungere som en liten "oppkvikker" for hunden underveis i programmet. Hunden må jo likevel lære å sitte og vente mens du kommuniserer med dommer, så hvorfor ikke dra inn en liten Premack der også? Klikk og belønn for hver gang du sier ja mens hunden er i utgangsstilling (naturligvis bare si ja når hunden har fullt fokus), ta det med som siste ledd i alle baklengskjeder - og i teorien vil du da ha en forsterker der også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar