onsdag, juli 08, 2009

Denne ukas trening

Mandag på skaret: Jobbet mest med fri ved fot (holdter og forflytninger), men også ligg og bli. Når Frida er superhormonell skal det lite til før hun detter ut, men jeg har funnet løsningen på hvordan jeg skal få henne "på" igjen - enkel kontakttrening gjør susen.

Tirsdag: Kontakt og fri ved fot med forstyrrelser.

Onsdag: Begynte dagen med å shape inn flatdekk, skjønner ikke hvorfor jeg har trøblet med den før, nå gikk det ihvertfall greit. Lurer litt på hvordan jeg skal få den stabil og under stimuluskontroll, siden Frida har 3 år med "vanlig" dekk i ryggen. Tips mottas med takk :)
Jobbet også med at hun skulle holde stå-posisjonen selv om jeg gjorde alt jeg kunne for å få henne ut av den. Den leken liker hun godt, og jeg kan dytte, dra, kaste godbiter på henne, rulle på bakken osv.

Så reiste jeg og Irene på Sandsbukta (der jeg skal debutere) for å trene sammen med lydighetsgjengen. Kjempefint område, og gøy å trene sammen med folk som er interessert i det samme som oss. Litt artig å trene når det står kjegler, ruter, hinder osv som en naturlig del av omgivelsene, og at folk faktisk trener målrettet mot det samme som deg. Dessuten helt supert å trene på gress, for da kan jeg belønne mye med ball (på grus kutter Frida opp tredeputene).
Jeg trente på:
  • Fri ved fot - bra å begynne med, for jeg får belønnet ofte, og Frida er veldig trygg når hun får jobbe i utgangsstilling. Så ustabil som hun har vært i det siste var jeg egentlig imponert over hvor lite berørt hun var av at vi var på ny plass. Hun brukte ikke mye energi på å kontrollere omgivelsene, og var klar til å jobbe med en gang.
  • Stå og bli. Bli stående selv når jeg står på siden. Hun var stødig på dette, så jeg la på plass-kommandoen, og baklengskjedet siste del av stå-under marsj (kl1). Dette gikk greit, så vi fortsatte med resten av kjeden også. Jeg var ikke helt fornøyd med stoppen hennes, syntes hun brukte for mange skritt på å stoppe, og tror også hun forflyttet seg litt mens jeg gikk ifra. Jeg begynte dermed å trene på stå under baklengs marsj for seg selv, og trenger medhjelper når jeg begynner å gå fremover igjen.
  • Kjørte kl1-hopp over hinder -hele øvelsen 2 ganger med super belønning. Litt kult at Frida synes den øvelsen er kjekk, og når jeg (endelig) får ferdig en stabil stå under marsj, kan jeg baklengskjede de tre siste øvelsene i kl1. Gleder meg :)
  • Testet apporten. Bra fart ut - trav inn... må jobbe mer med medhjelper og kun fokusere på farten inn før jeg fortsetter å kjøre hele øvelsen.

Var artig at jeg nesten ikke merket at vi var på ny plass, og når jeg bare får ståen på plass er det ikke langt igjen før jeg kan kjøre hele øvelser. Nå reiser jeg en tur til England, men kommer tilbake neste uke. Da må jeg prøve å lure noen til å leke dommer for meg.

1 kommentar:

  1. Trenger ikke lure noen til å leke dommer:-) Bare å komme på flere treninger det og be noen om å være det så fikser vi det fort vettø!Monika

    SvarSlett