mandag, april 06, 2009

stimuluskontroll på sitt, dekk og stå under marsj + konkurransetrening

Har vært litt plaget med at Frida tipper på hva hun skal gjøre/gjør det hun kan best/det som har lønnet seg sist istedenfor å høre på kommando. Hun har blitt ganske stabil foran meg, ståen funker ikke på avstand enda, og under fri ved fot blir det mye tull.

Marianne ga meg tips per telefon om en strategi: kjøre noen økter med sitt, dekk og stå under marsj baklengs -med en GF i hver økt. Så Gå over på fri ved fot og kjøre alle tre på samme måte som jeg gjorde foran meg. Er et poeng at hun skal følge kommando, og ikke bare repetere blindt. Jeg skulle også gjøre kommandoene mer ulike hverandre.

Fredag kveld iverksatte jeg planen. Men når jeg kom til å kjøre øvelsene i utgangsstilling var Frida litt for sliten. Jeg hadde litt is i magen og hun feilet opp til fire ganger, før hun gjorde en rett (jackpot). Jeg greide selvfølgelig ikke å gi meg, så hun feilet en gang til. Har faktisk aldri før sett henne så sliten at hun har begynt å snuse før - så jeg tok til vett og avsluttet treningen.

Søndag var det lydighetskonkurranse i Træffhallen. Frida har vært der før, men aldri trent der, og når premieutdelingen var over hentet vi drakampleke og fikk ringen for oss selv (da var alle andre ferdige med reparasjonstreningen). Kjørte fri ved fot light, og sprang ut av ringen sammen med henne (hun sprang faktisk rett til leika). Liten pause, så inn igjen, dekk fra hoødt, kos og klapp, innkalling og versågod, og Frida sprang rett til leika igjen. Der skulle jeg naturligvis gitt meg, men gikk inn igjen, hopp over hinder (der var hun litt mer av i fri ved foten, men vi gjennomførte øvelsen etter dobbelkommando -dumme dumme meg), og når jeg sa versågod og løp ut til leken, stoppet hun for å snuse før hun ble med på drakamp. Vel vel.

I dag (mandag) trente vi ute i regnværet. Tok opp tråden fra fredag. Kjørte først en økt med noen sitt under marsj, så stå under marsj, og til slutt dekk under marsj. Hun fikk en god pause før jeg begynte å kjøre alle øvelsene blandet. Full klaff. Jeg tror hun bare feilet fire eller fem ganger i løpet av disse øktene. Hun ble ganske sliten av dette (og siden jeg tydeligvis er i stand til å lære, avsluttet jeg stimuluskontrolltreningen der). Selv om hun er sliten, vil hun helst ikke slutte å trene, så vi begynte så smått på dekk med skjult fører. Det gikk bra. Gikk rundt hjørnet og fikk klikket og belønnet ca 20 ganger eller mer. Etter det koste vi oss litt med å hoppe opp på stol og vinke (sitt og vink har blitt hennes favoritt for tiden, og hun digger å få hoppe opp på ting).

Jeg tror jeg har blitt flinkere å se an hva jeg kan trene når. Hun blir relativt fort sliten når hun ikke bare får repetere blindt, og når hun blir sliten tåler hun ikke å feile så mye. Men selv om hun er sliten er det en del ting hun kan gjøre til hun blir blå, så jeg tror jeg bare må planlegge treningene etter det. Nye ting først, så kjente ting til slutt. Burde også trene med klokke, så jeg blir mer bevisst på hvor lenge jeg trener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar