søndag, februar 07, 2010

Klasse 2, dommer Tanja Hulsund, 147p og 2. premie

Her kommer en video, og beskrivelse av øvelsene:

Frida og Linn starter LP2 i Treffhallen februar 2010. from Irene Lie on Vimeo.1. Fellesdekk 10x3=30 poeng
Frida hadde to "bekvemmelighetsforflytninger, men prikkfri ellers, så dommeren var snill med oss.

2. Fri ved fot 9x3=27 poeng
Vi fikk litt sjokk begge to over hvor lang sakte marsjen var. Frida datt litt ut og mistet en holdt, derfor poengtrekket. Dommeren mente hun var prikkfri ellers (selv om jeg syntes hun glapp en gang eller to), jeg tror vi scorer på bra attityd.

3. Dekk under marsj 10x1=10 poeng
Kunne gjerne hatt høyere koeffisient på denne :)

4. Innkalling med stå 9x3=27 poeng
Greit gjennomført, men uten full sprut. Litt typisk Frida, hun gjør jobben riktig og pliktoppfyllende, men gir liksom ikke jernet.

5. Stå under marsj 9x2=18 poeng
Her mistet vi et poeng på det ene skrittet hun tar etter stoppen. Synd med sånne unødvendige poengtap.

6. Apportering 9x2=18 poeng
Her hadde jeg gjort en tabbe. Har glemt å konkurransetrene apporten, så Frida spratt rett opp i lomma mi etter avleveringen. My bad, ellers var det bra.

7. Hopp over hinder 0 poeng
Frida satte seg på siden av hinderet, og kom i utgangsstilling igjen uten tilbakehoppet. Det har hun aldri gjort før (selv om hun setter seg på siden på trening, hopper hun alltid hinderet. Derfor tenkte jeg ikke på å hjelpe til med en dobbelkommando). Skikkelig kjipt, med en 7-er på denne hadde vi hatt opprykket nå.

8. Fremadsending 9x1=9 poeng
Helt greit, hun stoppet litt langt fra kjegla, og hadde kaningalopp (mer oppdrift enn framdrift). Men for halvannen uke siden hadde hun stoppet på halvveien.

9. Avstandskommandering 0 poeng
Her begynte hun å låse seg, trengte 3 kommandoer for å få henne opp i første sitt. Hun gikk greit ned i dekk igjen, men så begynte en diger nuffe å bjeffe utenfor ringen, og da frøys hun helt. Jeg greide heller ikke å være rasjonell (glemte håndtegnene også), så denne gikk skitt.

10. Helhet 8 poeng
Husker ikke helt, men tror hun trakk på fart og smådetaljer. Hun nevnte at Frida ikke setter seg skikkelig opp i oppsittene, og at det er typisk gjeterhund. Jeg skal prøve å få noen tips om det i Trondhjem neste helg. Skulle gjerne hatt 10 her, synes hun hadde bra attityd hele programmet, og samarbeidet oss imellom var bra (tror jeg).

Min oppsummering:
 • Jeg synes Frida viser en fabelaktig arbeidsinnstilling, det er akkurat som om hun bretter opp ermene. Hun var bra sliten etter apporten, men kjørte på til vi var ferdige.
 • Hun er en skikkelig diva. At det var masse publikum som klappet og så på henne - helt topp. :)
  Men det er greit, jeg får heller jekke henne ned om hun tar helt av.
 • Hun var ikke berørt av mine nerver i det hele tatt i dag. I debuten syntes hun jeg var ekkel og ville ikke komme frivillig i utgangsstilling, i dag merket jeg ikke noe sånt (selv om jeg var mer nervøs i dag).
 • Jeg tror det er lurt å fortsette med en uke treningsfri før konkurranse, i dag var hun ihvertfall råsugen på å jobbe. Merket det allerede i oppvarmingen - hun var kjempeintens.
 • Vil legge inn en del arbeid i å baklengskjede siste del av programmet. Greit at hun er supertrygg når hun begynner å bli sliten.
 • Må jobbe med transportene mellom øvelsene. Greide ikke være rasjonell, så jeg dillet mye med å holde henne i halsbåndet og sånt tull.
Seansen ble filmet, legger den ut så snart jeg får tilgang til den.

4 kommentarer:

 1. Dere er såååå fliiiiiinke!!!! Så synd med de to nullene når alt det andre var sååå bra!!! :) Super debut!!!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med godt gjennomført debut! Flotte poengsummer og jeg synes hun jobbet godt ut ifra filmen:) Nydelig dekk under marsj også;)

  SvarSlett
 3. Usj det tilbakehoppet var kjipt altså. Hun var jo skikkelig flink etter det jeg kunne se. Skal se at avstandskommanderingen kommer seg også. Lykke til neste gang, da tenker jeg opprykket er i boks, var jo supert ellers!

  SvarSlett
 4. Dette var bra, Linn! Får du fikset avstandskommanderingen så har du opprykket i lommen! Og får du i tilegg konkurransetrenet øvelsene litt mer ( + transportene) så blir dere vanskelig å slå ;)Bra jobbet!!!

  SvarSlett