torsdag, oktober 08, 2009

Oppskrifter på Doggie-zengodis

Jeg har noen fine oppskrifter på klisjete godteri som egner seg best i skål. Disse har blitt utviklet fordi jeg har en iboende motvilje mot å kaste alt som kan brukes til trening. Det du trenger er:
  1. Kraft fra godbitkoking (kjøtt, innvoller, fisk, kylling -alt som gir smak er lov, og jo tjukkere og mer grumsete kraften er - desto mer smak gir det. Jeg bruker IKKE buljongterninger og ferdigkraft, tror det inneholder mye salt og krydder, men jeg kan jo ta feil).
  2. Alt som kan trekke til seg væske og bli grøtete. Tips: Ris (kokes MYE lenger enn normalt), havregryn, kruskakli, makaroni, spaghetti, nudler, mel. Her er det bare å bruke fantasien, poenget er jo bare at det skal bli klisjete.

Dersom du vil ha enda mer schwung over det hele, går det an å tilsette litt hvitløk, eller hvitløkspulver. Det pleier å gi litt ekstra interesse, selv om eiere og medtrenere ikke alltid er like begeistret (noe jeg er mer enn villig til å ignorere hvis det gir høyere forsterkningskvalitet).

Hvordan går du så frem?

  1. Kraften må være varm (noe den selvfølgelig allerede er, siden du har kokt deilige godbiter til hunden din).
  2. Så er det på tide å lete gjennom kjøkkenskapene for å se hva som finnes der. Rester er supert, alt som ikke er farlig for hunden kan brukes.
  3. Nå er du veldig heldig, for i dette øyeblikk har du akkurat funnet ut hva du mangler og må handle inn. Forhåpentligvis har du funnet litt forskjellig rart, slik at du ikke må avbryte "matlagingen" (da er det nemlig lett å tenke at dette var tungvindt, og begynne å handle ferdigmat igjen - og det kan vi ikke ha noe av).
  4. Husk at det ikke nødvendigvis er så mye fyllstoff som skal til. Når det har stått en stund i kraften er det utrolig hvor mye det sveller opp (noen som lager havregrøt til frokost? Hvor deilig er den når den stivner helt?)
  5. Så er det bare å la den kjøle ned, hive den i passende bokser -og så i fryseren.
  6. Siste punkt er å huske at du har fryseren full av deilige belønninger, slik at du ikke stikker innom butikken på vei til trening i den tro at du må kjøpe grillpølse.

Hvis du synes det er upraktisk med godbiter som du må bruke skål og skje, går det an å smekke nedi litt hvetemel og lage en deig ut av hele greia. Da er det bare å hive det inn i steikovnen og steike som småkaker.

Lykke til (og til hunden: bon apetit!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar