søndag, januar 22, 2012

Valpisen

Dersom man ikke beskytter seg, kan det plutselig komme overraskelser - som f.eks små babyer. Jeg hadde jo egentlig ikke planlagt å bli tobarnsmor før om ett år (minst), men så kom denne her da. Og da var det for sent.

Det første hun gjorde når hun kom hjem, var å undersøke leiligheten. Vi brukte litt tid dagen før henting på å la Fridusen og valpusen bli kjent, og Frida var nok en god støtte for henne idet hun kom ut. Etter ca tre minutter (jeg er litt i ammetåka, så tidsoppfatningen er litt skadd) fant hun en geit å drepe. Det så jeg som et godt tegn, og en god bekreftelse på hvorfor jeg ville ha henne.


Innimellom har hun små raptuser, foreløpig har det vært en mellom åtte og ni om morgenen, en i ellevetida, og så om kvelden når hun er trøtt. Denne filmen viser øsepøsevalpis før leggetid.


Det hun gjør aller mest er å sove. Til å begynne med ville hun helst bare sove på fanget. Første kveldshvil fikk hun det, men så måtte hun venne seg til å ligge på gulvet også. Det gikk fint.


Det vi gjør, i prioritert rekkefølge etter hva som skjer mest:
 1. Sove
 2. Tisse
 3. Ta heis (valp i blokk blir fort vant til heis)
 4. Oppdage verden. Foreløpig bare rundt blokka, men det skjer da masse her også. I går var det den store barneskidagen, for eksempel. Av og til alene, og av og til sammen med Fridus.
 5. Leke og tygge.
 6. Bite
 7. Spise
 8. Bæsje
Hun er akkurat som en valpis skal være. Krysning mellom murmeldyr, piraya og krokodille. Heldigvis biter hun ikke så veldig mye, bare når det er noe hun kjenner på. Mest når hun er trøtt, litt når hun er sulten og litt når hun må på do. Veldig greit, altså. Hvis hun hadde vært en skikkelig baby, hadde hun grått - og det hadde vært direkte plagsomt. 

4 kommentarer:

 1. Hei! Hvor kommer valpen din fra? Oppdrett? Veeeldig fin : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Hun er fra Aussiemind. De holder til på Frei, rett utenfor Kristiansund.

   Slett
 2. Så nydelig valp Linn. Håper det blir hyppige oppdateringer her på valpe trening og sosialisering. Storm har nå blitt 5 mnd. Full fart, litt for lite tid til trening, men han henger nå med på det meste og blir jo vant til mye bare ved å være med. Planen er jo en utstillings hund som kan litt lydighet.... Så nå får jeg følge godt med på det dere driver med å bruke det som internett kurs!!! Lykke til med valpisen og så sees vi kanskje på et lydighets stevne etterhvert...
  Karen

  SvarSlett
  Svar
  1. Du bor i feil landsdel, Karen. Pakk ned familie og bikkje og kom deg hit til vestlandet, så blir det årnings på hundetreninga. :)

   Slett